17:15

Djurgårdens IF Damj

Referat: IFK Stocksund - Djurgårdens IF Damj

Ikväll spelade vi en mycket jämn och välspelad träningsmatch mot IFK Stocksunds damer på på ett blåsigt och kylslaget Kungsängens IP.

Kvällens trupp bestod av två tredjedelar Damjuniorer och en tredjedel F15. En ny konstellation i åldern 14-19 år som visade sig spela mycket bra tillsammans, superkul!

Vi börjar piggt och starkt och tar kommandot direkt i inledningen av matchen. Tjejerna äger mycket boll och skapar flera halvchanser men kvällens motståndare försvarar sig väl och hindrar oss effektivt från att komma till avslut.

Efter kvarten spelad äter sig Stocksund in i matchen för att efter en halvtimmes spel skaffa sig ett visst övertag. Efter några fina räddningar från Stina som vaktade målet i första halvlek och ett rungande distansskott i kryssribban kommer oundvikligen Stocksunds ledningsmål 1-0. Även det ett välplacerat skott som går stolpe in.

Tjejerna kämpar sig tillbaka in i matchen som nu böljar fram och tillbaka. Vi gör flera snabba omställningar och börjar hota på nytt. Strax innan paus kommer också kvitteringen genom ett långskott från Hanna som letar sig in i bortre gaveln. 1-1 i paus.

Andra halvlek fortsätter som första slutar mycket jämnt. Vi skapar lite vassare chanser än vi lyckades med i första och har ett visst grepp, men träramen och flera kvalificerade räddningar av Stocksunds målvakt hindrar oss från att ta ledningen.

Stocksund fortsätter att spela fin fotboll och hotar särskilt vid deras snabba och väl inövade omställningar. Edda som spelade målvakt i andra halvlek gör genomgående trygga ingripanden och synkar mycket väl med vår backlinje och ser till att hålla rent.

Med dryga kvarten kvar av andra halvlek vinner Stocksund boll på mittplan avancerar några meter och slår en riktigt fin djupledspassning till deras forward som får en tå på bollen före en utrusande Edda och kan slå in Stocksunds ledningsmål 2-1.

Vi jagar kvittering och fortsätter att spela offensivt, men kommer inte närmre än ytterligare en ribbträff ikväll utan får se oss besegrade.

Vi gratulerar Stocksund till segern och tackar för en riktigt bra och mycket jämn match!

Ett extra tack till My, Clara, Elvira och Nova från F15, vilka fina prestationer ni gör ikväll!

Sist men inte minst ett särskilt tack till våra målvaktsveteraner Stina och Edda som alltid ställer upp och fortfarande presterar på hög nivå när vi saknar ordinarie målvakt.